Programma

Actualiteiten in Medezeggenschap - Peter Reinerink TRAINIAC
In ongeveer een uur neemt Peter Reinerink, trainer/adviseur medezeggenschap, de belangrijkste actualiteiten op het gebied medezeggenschap met je door. Van wetswijzigingen en interessante onderzoeken tot verrassende uitspraken in het medezeggenschapsrecht. Dit alles is praktisch ingestoken en bevat levendige discussies.

Ontwikkelingen in OR bij IBM - Nynke Jongstra IBM
Een netwerkende ondernemingsraad, medewerkerstevredenheidsonderzoek, AMAs, presentaties. Alles om onze achterban te betrekken. Resultaat bleek onvrede, een lage opkomst bij verkiezingen en maar net voldoende kandidaten om verkiezingen te houden. Herkenbaar? Nynke Jongstra vertelt je in deze presentie over de ontwikkeling van medezeggenschap binnen IBM CIC Benelux. Hoe zorg je er nu voor dat medezeggenschap echt aansluit bij jouw organisatie?

Beïnvloed het gedrag van de ander! - Nikki van Zunderd TRAINIAC
Door gedrag bewust in te zetten, bepaal jij hoe de ander reageert. Stel jij je leidend op, dan zal de ander vanzelf volgen. Ben jij behulpzaam, dan reageert de ander meewerkend. Door deze techniek in te zetten, kun je als OR bepalen hoe de bestuurder reageert of hoe een ander OR lid reageert op jouw voorstel. Deze theorie komt voor uit het interactie model van Thimothy Leary dat is voortgekomen uit een psychologisch onderzoek naar de werking van gedrag. Tijdens dit onderdeel laat Nikki van Zunderd op interactieve wijze zien hoe de Roos van Leary werkt en ingezet kan worden in communicatie. Hierdoor leer je hoe de OR anderen kan beïnvloeden. 

Data en locaties

Woensdag 7 november
Locatie Zwolle
Café Restaurant de Belgische Keizer
Melkmarkt 56-58
8011 ME Zwolle

Woensdag 14 november
Locatie Eindhoven 
De Oude Rechtbank
Stratumseind 32
5611 ET Eindhoven

Donderdag 15 november.    **** VOL ****
Locatie Rotterdam
ZaakAcht
Veerlaan 19D
3072 AN Rotterdam

Tijd 
Van 16.00 tot 19.00 uur
Na afloop praten we graag nog even na onder het genot van een drankje. Alle dagen hebben hetzelfde programma.

Deelname is gratis! 
Het is mogelijk om per OR of PVT met maximaal 2 personen deel te nemen. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus schrijf je NU in door een email te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. seminar [+ datum]. 

Annuleringsregeling:
Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot vijf werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als je je opgeeft en niet komt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, worden de gemaakte administratie- en cateringkosten á € 50,- in rekening gebracht.