Seminar Actualiteiten in Medezeggenschap

 

Wil je als OR- of als PVT-lid niet achter de feiten aan lopen?

Wil jij op de hoogte blijven van de actualiteiten in de medezeggenschap?

Bezoek dan het seminar: ‘Actualiteiten in Medezeggenschap’.

Je bent na dit seminar weer helemaal bij!

Actualiteiten in Medezeggenschap – Nikki van Zunderd

Het is weer druk in medezeggenschapsland! In 2019 zijn er weer veel zaken waar jij als or-lid mee te maken gaat krijgen. In ongeveer een uur neemt Nikki van Zunderd op geanimeerde wijze de actualiteiten uit de medezeggenschap met je door. We gaan in op de recente ontwikkelingen, actuele uitspraken, interessante onderzoeken en andere relevante zaken. Je bent weer helemaal bij!

 

Duurzame Inzetbaarheid & Vitaliteit – Peter Reinerink

Werkdruk, stress, ongevallen, ziekteverzuim, uitval: allemaal ongewenste zaken die een enorme impact (kunnen) hebben op werknemers en organisatie. In de huidige maatschappij volgen technologisch ontwikkelingen elkaar steeds sneller op en moeten werknemers in staat zijn om tot een steeds hogere leeftijd deel te kunnen nemen aan het arbeidsproces. Het beleid rond duurzame inzetbaarheid en vitaliteit wordt om deze reden steeds belangrijker. Er vanuit de arbo-wetgeving vooral aandacht voor een veilige werkomgevingen en verzuimbeheersing. Inzetbaarheid van werknemers is meer dan dat! In deze sessie zal Peter Reinerink een aanzet geven hoe te komen tot een integrale aanpak voor duurzame inzetbaarheid en vitaliteit en welke rol de ondernemingsraad hierin kan spelen.

 

Feedback geven en ontvangen – Marc Kuipers

Spreken jullie elkaar in de OR aan op zaken die goed gaan of waar verbetering mogelijk is? Feedback geven en ontvangen blijkt in de praktijk lastig. In een ondernemingsraad wordt vaak de focus gelegd op kaders en structuur. Het contact tussen OR-leden kan dan een ondergeschoven kindje zijn. Toch zijn er tal van situaties denkbaar waarbij de effectiviteit en sfeer van de OR enorm gebaat zouden zijn bij verandering van bepaald gedrag. De kunst is om hierover op de juiste manier te communiceren. In dit onderdeel over het ‘feedback geven en ontvangen’ besteedt Marc Kuipers juist aandacht aan dat aspect van de ondernemingsraad. 

 

Data en locaties

  • Dinsdag 26 maart - Zwolle Stadscafe Blij Grote Markt 13a 8011LW Zwolle
  • Woensdag 27 maart - Den Bosch  Mariapaviljoen Burgemeester Loeffplein 70 5211RX Den Bosch
  • Donderdag 28 maart - Rotterdam ZaakAcht Veerlaan 19D 3072 AN Rotterdam

Tijd 

Van 16.00 tot 19.00 uur

Na afloop praten we graag nog even na onder het genot van een drankje. Alle dagen hebben hetzelfde programma.

 

Deelname is gratis! 

Het is mogelijk om per OR of PVT met maximaal 2 personen deel te nemen. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus schrijf je NU in door een email te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. seminar [+ datum]. 

 

Annuleringsregeling:

Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot vijf werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als je je opgeeft en niet komt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, worden de gemaakte administratie- en cateringkosten á € 50,- in rekening gebracht.