Programma 15 mei 2019

 

 

OR en vakbond

      

 

Op woensdag 15 mei staat er een themadag op programma. Deze zal plaats vinden op het DC van Albert Heijn te Geldermalsen.

 

Tijdens deze dag zullen we stil staan bij de CAO en de positie van de OR hierin en de relatie van de OR met de vakbond.

 

Vanaf 09.30 uur is de zaal open en kunt u binnen lopen. Om 10.00 uur starten wij met het programma dat onder leiding zal  plaatsen vinnden van Dr. Mr. Joost van Mierlo van De Voort Advocaten en zal tot ongeveer 15.30 uur duren.

 

Programma:

Steeds meer werkgevers hebben een voorkeur voor onderhandelingen over arbeidsvoorwaarden met de eigen ondernemingsraad in plaats van met de bonden.

Wat is eigenlijk het verschil tussen beide? Waar houdt de rol van de bonden op, en begint die van de OR, en omgekeerd? Laten ondernemingsraden zich gebruiken? Of zelfs misbruiken? Zouden OR en bonden niet juist samen op moeten trekken, bijvoorbeeld bij ingrijpende reorganisaties?

En over reorganisaties gesproken, hoe zit het eigenlijk met afspiegeling, omgekeerde afspiegeling, passende functies, vervallen functies, gewijzigde functies enz?

Deze, en andere vragen, komen aan de orde in de interactieve workshop ‘De OR en de bonden, is 1 en 1 nog steeds 3?’

 

Aanmelden met naam uitsluitend tot en met 10 mei 2019 per mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Heeft u ook gedacht aan het uitnodigen van uw HR manager? 

 

Tot ziens op 15 mei.