Het programma van donderdag 26 maart 2020 ziet er als volgt uit:

10.00 uur ontvangst

10.30 uur aftrap event

11.00 uur start workshops

12.30 uur lunch

13.30 uur vervolg workshops

15.00 uur korte pauze

15.30 uur gezamenlijke activiteit

17.30 uur moment voor jezelf

18.30 uur diner

20.30 uur pub quiz

22.00 uur einde dag 1

De workshops die worden aangeboden op donderdag 26 maart 2020 zijn:

Bewust van je team met DISC

DISC® is een persoonlijkheidsanalyse en meet de diverse psychologische motivatoren van je eigen gedrag. DISC geeft je tools om problemen en uitdagingen om te gaan. Waarom zijn er OR-leden die graag volgen, daar waar andere OR-leden graag de leiding nemen? Waarom zijn sommigen direct enthousiast als er een verandering aangekondigd wordt en gaan anderen weerstand bieden? DISC maakt inzichtelijk waarom mensen zo reageren, zoals ze reageren. Op een praktische manier met DISC inzicht in het gedrag van mensen. De DISC geeft een beter beeld over jezelf, maar over de andere OR-leden.

Beinvloed met de Roos van Leary

Gesprekken met andere OR leden, of het overleg met de bestuurder, als OR ben je veel in gesprek en is communicatie belangrijk. Lijkt het soms dat de ander alleen maar met bezwaren kan komen? Of merk je dat je vaak stilvalt bij de bestuurder. Vaak lijkt het alsof de ander niet goed reageert op wat jij hebt gezegd, wat kan leiden tot frustratie. Met deze actieve workshop kom je erachter hoe je dit voorkomt en kan je de reactie van de ander beïnvloeden! 

Jaarrekening: het hoe en wat

Voor OR leden blijft het ieder jaar lastig om de jaarrekening van uw bedrijf te lezen. Wat zeggen die cijfers nu eigenlijk? Hoe ziet de wereld achter de cijfers eruit? Hoe hebben we het afgelopen boekjaar afgesloten en hoe staan we er in financieel opzicht voor? Stelt jouw OR zich ieder jaar weer dezelfde vragen dan is de workshop over de jaarrekening zeker iets voor jou. Waar moet je op letten, waar zitten de risico’s, wat is de relatie tussen de balans en de winst en verliesrekening. Kortom praktisch gerichte handvatten waardoor de jaarrekening voor jou (bijna) geen geheimen meer kent.

Actualiteiten in medezeggenschap (met actuele jurisprudentie)

Wil je als OR-lid niet achter de feiten aan lopen? Wil jij op de hoogte blijven van de actualiteiten in de medezeggenschap? Bezoek dan de workshop het ‘Actualiteiten in Medezeggenschap’. Het is weer druk in medezeggenschapsland. In 2019 zijn er weer veel zaken waar jij als OR-lid mee te maken gaat krijgen. In deze workshop nemen we op actieve wijze de actualiteiten uit de medezeggenschap.

Het programma van vrijdag 27maart 2020 ziet er als volgt uit:

07.00 – 09.00 uur ontbijten

09.00 uur workshop kiezen

09.30 uur workshops

12.30 uur lunch

13.30 uur gezamenlijke activiteit

14.30 uur afsluiting

De workshops die worden aangeboden op vrijdag 27 maart 2020 zijn:

WAB en WWZ

De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) komt eraan! Deze wet moet het bieden van vaste contracten aantrekkelijker maken. Het ontslagrecht wordt aangepast, de ketenregeling, de WW-premie en nog een aantal zaken. In deze sessie komen alle wijzigingen aan de orde. Doel van de WWZ was het verkleinen van de kloof tussen ‘vast’ en ‘flex’. Het lijkt erop dat dit niet is gelukt: die kloof is juist groter geworden. Daarom komt het kabinet nu met de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB).

Pitchen: je krijgt maar 1 kans!

Soms krijg je maar 1 kans! 1 kans om een eerste indruk te maken, 1 kans om te overtuigen. Of het nou gaat over een standpunt tegenover een bestuurder, een mening tegenover een ander OR-lid of een oproep tot een bijdrage door je achterban: wanneer je maar 1 kans krijgt is het zaak om kort en bondig je boodschap neer te zetten zodat je bereikt wat je voor ogen hebt! In deze actieve workshop gaan we samen aan de slag met jouw pitch zodat je deze direct toe kunt gaan passen wanneer je maar weer 1 kans krijgt!

Succesvol speechen

Moet je een speech of toespraak houden, een presentatie geven? Een belangrijk moment, dat grote invloed kan hebben op jouw leven en je carrière. Tijdens deze workshop leer je een presentatie te geven, waarbij het publiek niet ligt te slapen, maar juichend op de banken staat. Met verschillende oefeningen krijg je de belangrijkste principes onder de knie én schrijf je meteen de basis voor jouw eigen speech.

Onderhandelen met resultaat

De overlegvergadering is een van meest belangrijke momenten om medezeggenschap uit te oefenen. De OR kan zijn standpunten kenbaar maken, voorstellen doen of advies- en instemmingsaanvragen bespreken. Maar hoe zorgt de OR ervoor dat de boodschap goed overkomt en dat je je doelen weet te bereiken?

 

Tot ziens op donderdag 26 en vrijdag 27 maart 2020.